Palačinky s malinovým přelivem a šlehačkou
Mezi dezerty, které každý ocení patří bezpochyb i palačinky. Jsou rychlé a velmi chutné. Navíc s palačinkama můžete experimentovat. Můžete udělat klasické, ale i například kakaové. Promazat je můžete nutellou, marmeládou či přelít ovocným přelivem. Také mohou být palačinky naslano. Nyní si vyzkoušíme palačinky plněné marmeládou a polité malinovým přelivem.
Suroviny:
- olej na smažení
- 400 ml mléka
- 1 špetka soli
- 200 g hladké mouky
- 2 ks vajec
- marmeláda
- maliny
- šlehačka
Postup:
1. Hladkou mouku rozmixujeme se špetkou soli, mlékem a dvěma vejci tak, aby vznikla správná hustá směs vhodná pro palačinky (ani řídká, ani moc hustá).
2. Na pánev s rozpáleným olejem vlijeme přibližně jednu malou naběračku směsi. Palačinku smažíme z obou dvou stran dozlatova.
3. Na hotové palačinky naneseme libovolné množství čehokoliv, co nám chutná. Vhodné jsou marmelády, tvaroh, pudink nebo masová či zeleninová náplň. My ale promažeme marmeládou, zabalíme a navrh polijeme rozvařenými malinami a dozdobíme šlehačkou.
4. Nyní můžete podávat a všechno sníst.